Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeeduivel van de herbergier

Aantal personen: 2

Ingrediënten

3 dl olijfolie extra vergine (eerste koude persing)
200 gr roomboter
2 dl witte wijn
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1/4 fijngesneden Spaanse peper
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 fijngesneden sjalotten (houd 1 sjalot apart voor de
lamsoren)
1 fijngeknipt bosje bieslook
350 gr zeeduivel (vraag de visboer of hij de grijze vliezen
wil verwijderen en de filets in kleine mootjes wil
snijden)
200 gr in warm water gewassen lamsoren
1 klontje roomboter
gekookte aardappelen in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 cm
nootmuskaat, peper, zout

Bereiden

Doe de olijfolie, de roomboter, de wijn, de gember, de Spaanse
peper, de knoflook, de 2 fijngesneden sjalotten en de bieslook
in een passende pan en zet deze op laag vuur.
Zet, als de roomboter is gesmolten,het vuur hoog en voeg de
zeeduivel toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan weer
laag.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel ± 10
minuten zachtjes koken.
Smelt een klontje boter in een steelpannetje.
voeg het laatste fijngesneden sjalotje toe en fruit dit op
halfhoog vuur zachtjes aan.
Voeg de gewassen lamsoren toe en schep deze, op hoog vuur, af
en toe om.
Breng het geheel daarna op smaak met nootmuskaat, peper en
zout.
Verdeel de lamsoren over 2 warme borden en leg de zeeduivel
erop.
Doe de aardappelen in de pan en verwarm deze in het vocht
waarin de zeeduivel is bereid.
Verdeel de warme aardappelen en het vocht over de borden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde inktvis met groene olijven
Noorse witte heilbot op z’n Italiaans
Vis in tomaten- en olijvensaus
Poon met venkel
Lauwe schotse zalm met gebakken asperges

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes